dilluns, 23 d’abril del 2012

V Jornades Culturals

Aquest passat cap de setmana, s'han celebrat les V Jornades Culturals de Benifallet.
Lo Tema de les jornades era la Batalla de l'Ebre i han estat unes jornades molt interessants, molt ben muntades i amb gran fluència de gent durant els tres dies que han durat.
A part de les conferencies que s'han donat totes les tardes per gent entesa en la matèria, aquestes jornades també s'han caracteritzat per la exposició de materials utilitzats en el conflicte, sobre tot armament.
També s'han fet moltes projeccions de documentals referents al tema que l'ometien ininterrompudament.
Les conferencies han estat les següents:
Divendres 20, Josep Sànchez Cervelló ens parlava dels motius pels quals es va produir la Batalla, així com el transcurs i el desenllaç final de la mateixa.
Dissabte 21, Francesc Cabrera ens parlava dels guerrillers republicans i de les nombroses missions que es van dur a terme, tant abans com durant la Batalla.
Diumenge 22 teníem a Ramon Miravall que ens parlava del paper de l'aviació, molt transcendental en el resultat final. També ens exposava els múltiples bombardejos haguts, sobre tot per part de l'aviació nacional amb l'ajut importantíssim i transcendental dels avions de  la Legió Condor alemanya.
També teníem, per acabar a Francesc Bertomeu que ens explicava com va néixer la Protecció Civil i la seva importància en els conflictes armats.
Cada cop les Jornades Culturals de Benifallet son més complertes en los temes que toquen i cada cop posen el llistó més alt per a les següents.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada